Jdi na obsah Jdi na menu
 


20-30

20. 3. 2013

 

dneska o

:stáj václav havířov

:fotky výstavních koní

:poděkování

stáj václav a koně co jsou uvnitř stáje václav

 

 

Laura

Roč. 2001, evid. číslo 66/146

 

Líbivá ryzka bez odznaků pochází z chovu Václava Drábika. Narodila se 29. března 2001 jako páté hříbě klisny Legendy. Své koňské mládí strávila jako většina hříbat na pastvině. Ve třech letech byla připuštěna hřebcem Corrado II a odjela k manželům Bosákovým do Komorní Lhotky, kde se věnovala základní jezdecké přípravě. V květnu 2005 se Lauře narodilo první hříbátko, klisnička Libra. Několik let byla Laura v pronájmu Beáty Rybárové, s níž se účastnila neoficiálních drezurních a skokových závodů. Nyní klisna působí v provozu a v chovu.

 

Lindura

Roč. 1986, evid. číslo 47

 

Ryzka Lindura se narodila 7. února 1986 ve Školním zemědělském podniku Nový Jičín (ŠZP VŠV). Výborná skokanka s dosaženou výkonností stupně ST v parkuru přibyla do našeho stáda někdy kolem roku 2000. Zpočátku byla zařazena do skokového sportu. Spolu se svou jezdkyní Gábinou Drábikovou se úspěšně účastnila nižších skokových soutěží v oblasti severní Moravy. Klisna byla neskutečně ochotná, spolehlivá a přešla jakoukoli překážku. Později začala mít vzhledem ke svému stáří problémy s nohama, proto ukončila sportovní kariéru a byla zařazena do oddílu jako provozní kůň. Byla výbornou učitelkou s příjemnými chody, nelekala se a nikdy si nevyhodila. Na ošetřování je Lindura mazlík, mohlo by se kolem ní motat tříleté dítě a neublížila by. Dnes vozí malé děti a užívá si svého koňského důchodu na pastvině. Majiteli stáje panu Drábikovi dala hřebečky Laga a Leonarda. Lindura je nejstarší a bezpochyby nejhodnější obyvatelkou naší stáje. Je zapsaná v Hlavní plemenné knize a je zařazena do Akceleračního programu.

 

 

Sekura

Roč. 1994, evid. číslo 66/213

 

Sekura se narodila 29. července 1994 u chovatele Jaroslava Kuželky. Je jednou z prvních obyvatelek Stáje Václav. Klisna byla zpočátku velmi temperamentní a uměla si pořádně vyhodit. Nebylo mnoho jezdců, kteří by její "stojky" bez problému useděli. Postupem času však zklidnila. Klisna je velmi učenlivá, nelekavá, má velmi příjemné chody, reaguje dobře na pobídky a ochotně skáče nižší překážky. Do sportu nikdy zařazena nebyla, od počátku je využívána jako oddílový a provozní kůň, tu a tam se však zúčastnila veřejných tréninků s obtížností parkuru stupně ZM a Z. Panu Drábikovi dala dvě hříbata - hnědáka Songa a hnědku Sun Melody. Dnes je Sekura vcelku milá, klidná a vyrovnaná kobylka.

 

Unyveta

Roč. 1996, evid. číslo 66/25

 

Ryzka Unyveta se narodila 10. dubna 1996 u chovatele Jaroslava Kuželky. Do Stáje Václav přijela jako dvouletá v roce 1998 a spolu s dalšími hříbaty od pana Kuželky byla ustájena ve volném boxe. V roce 1999 složila Výkonnostní zkoušky klisen a byla zařazena do skokového sportu. Zúčastnila se několika parkurových závodů do stupně obtížnosti ZL, ale výrazněji se neprosadila. Poté byla pokročilejšími jezdci využívána jako provozní a oddílový kůň. Klisna byla spíše temperamentnější, reagovala dobře na pobídky, měla příjemné chody a byla celkově ochotná a pracovitá. Několik let byla v pronájmu Kláry Daňkové, s níž se účastnila neoficiálních drezurních závodů do stupně obtížnosti S. Zdá se, že tato disciplína klisně vyhovovala mnohem lépe, neboť v Beskydském drezurním poháru se v hlavních soutěžích pravidelně umisťovala na předních pozicích. Nyní je využívána členy oddílu.

 

Unesca Roč. 2004, evid. číslo 66/246

 

Líbivá hnědka Unesca pochází z chovu Václava Drábika. Narodila se 9. března 2004. Stejně jako její vrstevnice Tara, Uniqa a Genesa absolvovala roku 2007 výkonnostní zkoušky klisen a na nějaký čas se stala obyvatelkou stájí manželů Bosákových v Komorní Lhotce. V létě roku 2008 se vrátila zpátky do Stáje Václav, kde se její novou ošetřovatelkou a jezdkyní stala Gabka Drábiková a později Beáta Rybárová, s níž se úspěšně účastnila lehčích neoficiálních drezurních a skokových závodů. Unesca je velmi hodná na ošetřování, příjemná pod sedlem, spolehlivá a nevyhazuje. Nyní slouží jako provozní kůň.

 

Lin-D

Roč. 2006, evid. číslo 79/40

 

Nádherná klisna pochází z chovu Václava Drábika. Narodila se 31. května 2006 jako osmé hříbě zakladatelky stáje Legendy. Po svém otci Mineralovi zdědila atraktivní barvu isabela a stala se tak miláčkem všech malých i velkých návštěvníků. V létě roku 2009 prošla u manželů Bosákových základním výcvikem a na podzim absolvovala výkonnostní zkoušky klisen. Nyní ji jezdí majitelka Gabriela Drábiková.

 

foto výstavních koní:

poděkování:děkujiii... moc že na moji stránku chodíte sem vám moc vděčná ..... opravdu jsem ráda že se vám má stránka líbí budu ráda když budete svím kamarádu prozrazovat moje stránky a o ni naně budou chodit (možná) jinak moooccc děkuji a kdyby ste měli nějaké dotazy na mě tak pište do kometářu!

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář